Roy van Berkel: slopen en asbest saneren met gezond verstand

1Wie een andere woning koopt denkt niet meteen aan asbestinventarisatie. Toch zou dit vooral bij boerderijen en andere panden van voor 1994 prioriteit moeten hebben, aldus Roy van Berkel: “Mensen hebben een bepaald verbouwingsbudget. Zonde als een deel daarvan verdwijnt in iets wat je niet ziet, beredeneren zij. Maar dat is juist het gevaar: asbest is vaak onzichtbaar.”

Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden. Als het aan de overheid ligt, komt er een algeheel verbod op het bezit van asbest. “Dat is niet voor niets. Nederland telt jaarlijks meer dodelijke slachtoffers door asbestgerelateerde ziekten dan verkeersslachtoffers. Je moet gewoon weten of je woning asbest bevat. Verhuizing of verbouwing zijn ideale momenten voor een inventarisatie. Wij voeren deze snel uit. Dan weet je zeker dat je goed zit, maar bovenal voorkom je gezondheidsproblemen.”

Groener en goedkoper
De naam Roy van Berkel is vooral bekend geworden door de rode sloopkranen. Ook hierbij zet het bedrijf in op duurzaamheid. Mariëlle van Berkel: “Voor de buitenwereld zijn wij bezig met afval, maar wij kijken vooral naar recycling en hergebruik. Daarbij is onze hybride kraan, die 22 procent minder brandstof verbruikt dan gewone kranen,voorzien van het OilQuick snelwisselsysteem. Binnen enkele seconden wisselt de machinist tussen crusher, sorteergrijper en hydraulische hamer. Dit bespaart tijd, milieuvervuiling, overlast, risico én natuurlijk kosten.”

Heeft u sloop- of verbouwplannen en twijfelt u over asbest? Bel Roy van Berkel: 0224-531097

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed