Vragen?
WhatsAppE-mail

Onderlinge De Veenhoop: de oudste schade verzekeraar van Nederland

1In 1795 is onderlinge verzekeringsmaatschappij De Veenhoop opgericht door een aantal boeren. De agrariërs wilden geen hoge premies meer betalen en als er brand uitbrak konden ze de kosten gezamenlijk delen. Er werd dus verzekerd in coöperatief verband. Deze principes hanteert De Veenhoop na enkele eeuwen nog steeds. Ze zijn specialist in verzekeringen voor agrariërs en particulieren met een stolpboerderij.

Jos Molenaar
Het is een unicum. Een directeur van een verzekeringsmaatschappij die zijn klanten zelf bezoekt en te woord staat. Bij Onderlinge De Veenhoop is dit de normaalste zaak van de wereld. De van oorsprong West-Friese verzekeringsmaatschappij bestaat uit een 5-koppig bestuur en een eenmansdirectie. Deze laatste taak wordt al 32 jaar uitgevoerd door Jos Molenaar. Veel kleine verzekeraars zijn inmiddels overgenomen door grote partijen. Het bestuur en Jos zijn daar niet bang voor bij De Veenhoop. “De aandeelhouders moeten hier mee instemmen, en dat zie ik niet zo snel gebeuren.”

Persoonlijk contact
“Als een klant ons belt, dan krijgt diegene mij aan de lijn”, zegt Jos. “Bij ons zie je geen standaard mails of ingesproken teksten. Ik hoef geen polisnummer te weten, want ik ken al mijn klanten bij naam. Dit spreekt veel mensen aan. Ik doe het klantcontact, de administratie en de boekhouding, ik ben zowel de binnen- als de buitendienst. Het werkt voor mij zeer afwisselend en ik doe het met veel plezier. Wij zijn vooral gespecialiseerd in de brandverzekering voor stolpboerderijen, maar ook voor andere schadeverzekeringen kunnen mensen bij ons terecht. Toen ik begon hadden we 70 miljoen verzekerd kapitaal. Inmiddels is dit gegroeid naar 300 miljoen. We zijn volledig gecertificeerd en voldoen aan de criteria van de Nederlandsche Bank.”

Premierestitutie
“Groot voordeel van Onderlinge De Veenhoop is dat iedere verzekerde ook aandeelhouder is. We hebben geen winstoogmerk. Dit betekent dat wanneer we winst maken, dit weer wordt uitgekeerd aan onze leden. Dit is in de afgelopen jaren gemiddeld 17%. Mooie meevaller, toch?”

Meer informatie: www.ovmdeveenhoop.nl

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed