Vragen?
WhatsAppE-mail

Modern wonen in een monumentale kerk

1Pim en Maartje Groot wilden graag wonen ‘in een groot pand waar je helemaal los kunt gaan.’ Een bucketlist-dingetje, zoals Pim het noemt. Hun grondige zoektocht eindigde bij de Ontmoetingskerk in Noord-Scharwoude, uitgerekend de plaats waar beide ondernemers opgroeiden. Het woonschip in Amsterdam maakte plaats voor hun volgende droomwoning. Pim en Maartje gaan los, maar met respect voor het monument.

Het interieur van de kerk is volledig gestript, inclusief de balkons en de vloer. Nu de extra heipalen zijn geslagen kunnen Pim, Maartje en hun timmerploeg beginnen met bouwen. Trots laat Maartje artist impressions zien: “Volgens het box-in-box-principe bouwen we feitelijk een compleet nieuwe woning in de kerk, vrijstaand in de buitenconstructie. Hierdoor kunnen we op een slimme manier aparte ruimten creëren met een fijn binnenklimaat en goede akoestiek. In de wanden komen grote raampartijen, zodat we zicht blijven houden op de glas-in-loodramen. Op de verdieping komen vier grote slaapkamers, twee badkamers en een plat dak.”

Verlossend telefoontje
Juist die expressionistische kerkramen aan drie zijden, waardoor het licht elk uur van de dag anders binnenvalt, en de hoogte van het gebouw maakten veel indruk op Pim en Maartje. Toen zij echter een bod op de kerk wilden uitbrengen, bleek het al verkocht. Een teleurstelling, want hoewel ze zeer gehecht waren aan hun woonschip in Amsterdam, werd dat te klein voor de kinderen. Tot hun verbazing verscheen de kerk tóch weer op Funda; de deal was afgeketst. Op donderdag deden ze een ultiem bod, op maandag kregen zij het verlossende telefoontje van verkopend makelaar Geert Klaver: de kerk is van jullie!

Trein in beweging
Toen de kinderen voor het eerst de kerk betraden, bléven ze rondrennen van enthousiasme, terwijl ook de opa’s en oma’s hun terugkeer toejuichten. Nu de hypotheek nog. Geen bank staat echter te springen om zo’n ongewoon object te financieren, zeker niet als de aanvraag afkomstig is van een ondernemerspaar. Pim: “De gemeente, de bank, de architect: iedereen wacht op elkaars goedkeuring. Om de trein in beweging te brengen, hadden wij iemand nodig die overal de juiste mensen weet te vinden. Dat werd Bas Zuurbier van Company Finance. Hij bereidde de taxaties en financiële stukken tot in detail voor, zodat elke partij helderheid kreeg en kon meedenken. Na negen maanden kregen we de sleutel. Op ons eigen houtje was dit een kansloze missie geweest.”

Meer informatie: http://www.company-finance.nl/

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed