Maarten Koning: stolpen vormgeven met respect voor traditie

1“In de jaren zeventig fi etste ik dagelijks naar school langs vele boerderijen. Onbewust doorgrondde ik de bouwkundige schoonheid. Thuis op het land en in de kas zag ik hoe je alles kon laten groeien, als je het maar de juiste aandacht en tijd gaf. En ik leerde hoe je met weinig middelen iets moois kon maken dat ook nog eens lang meeging. Dat is de basis van alles wat ik nu uitstraal en maak.

Maar het was ook de tijd waarin de huizen en het landschap op de schop gingen. Mechanisatie rukte
op en bochtige wegen werden rechtgetrokken. Alles voor economische groei. Op school kreeg ik lessen Perspectief. Als beelddenker zag ik na twee lijnen op het bord al wat de leraar ging tekenen. Ik wilde bouwen. Op míjn manier. Nog steeds spoor ik jongeren aan om het vooral a nders te doen dan de leraar. Kijk, ontdek en durf. De praktijk is je beste leermeester. Alleen zo creëer je je eigen stijl.

Toverwoord
Vroeger maakten we alles met de hand en moest overal een profieltje aan. Gereedschap was duur en tijd goedkoop. Tegenwoordig ligt gereedschap bij de Action en is tijd een schaars goed. Alles moet voldoen aan dat ene toverwoord: effi ciëntie, zelfs als vormgeving en het vakmanschap moeten wijken. Weg ambachtelijke profi eltjes. Mijn toverwoord is vormgeving. Wat iemand mooi vindt is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke smaak, maar je kunt wél iets maken met respect voor traditie, met de juiste verhoudingen, materialen en karakteristiek. Met gevoel voor het doel, net als in bijvoorbeeld de autoindustrie: wordt het een racer of klassiek model, een stoere tweezitter of praktische gezinswagen?

Maximaal wonen
Voor elk project kijk ik eerst naar de omgeving en zijn verleden; bij verbouwing ook naar de bestaande woning. Wat is nog bruikbaar als erfgoed? Waar ligt het uitzicht en hoe draait de zon Zoeken naar de grenzen van de regelgeving. Gezond binnenklimaat. En natuurlijk oog voor budget. Maximaal wonen met zo min mogelijk bouw- en energiekosten. Samen met de opdrachtgever vorm ik een ideaal totaalplaatje. Een ontwerp waarin al zijn wensen samenkomen, maar dat hem tot zijn enthousiasme evengoed volledig verrast.“

Meer informatie: www.maarten-koning.nl

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed