Maarten Koning: kwart eeuw landelijke trendsetting

Al meer dan 25 jaar is Maarten Koning de creatieve geest achter vele verbouwde, herbouwde en nieuwe gebouwen in ons Westfriese landschap. Wat is er in die tijd veranderd? Wij vroegen het aan de hand van vijf kernwoorden.

De mensen CONCLUSIE
“Vijfentwintig jaar geleden wisten klanten hoe de koeien op stal hadden gestaan en waar de boer sliep. Als jonge mensen tegenwoordig een woonstolp bekijken, zien ze vaak alleen een trendy woning. Als je dan vertelt dat onder de keuken vroeger de strontgoot liep, kan je lachen hoor!”

Ontwerpproces
“Soms sta ik er bewust bij stil dat destijds alles op de tekentafel ontstond. Simpel, doelmatig en met veel inhoudelijke kennis. Ik zeg niet dat vroeger alles beter was, maar al die digitale middelen van nu voeden omslachtigheid. Daarom houden wij ons tekenbureau klein. Vele koks bederven de brij.”

Duurzaamheid
“Mijn vader had kassen, dus energiezuinigheid is mij met de paplepel ingegoten. Ik heb dit altijd al gekoppeld aan sfeer en levensduur. Een woning moet meerdere generaties meegaan. Ook hier is met eenvoudige manieren veel te bereiken, zeker als je de installateur bij het ontwerpen betrekt.”

Productie
“Standaardisering en prefabricage rukken snel op. In ons segment, gericht op individueel maatwerk, proberen wij de ideale balans te vinden tussen moderne technieken en ambacht. Zo bereiken we de uitstraling en kwaliteit van weleer, met de efficiëntie van nu.”

Trends
“Landelijk bouwen zal altijd actueel blijven. Momenteel ontwikkelen wij met moderne
schuurwoningen. Dakvlakken tot laag boven de grond, Kop- en achtergevel geheel van glas. De licht industriële uitstraling en onze landelijke omgeving vormen een prachtige twee-eenheid.”

Conclusie
“In de basis is er niets veranderd: ik probeer mensen nog steeds te verrassen met eenvoudige, pure oplossingen. En níeuwe dingen. Blijf boeien en vooral interesseren. Daar gaat het toch om in het leven?”

Meer informatie?
www.maarten-koning.nl

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed