Maarten Koning heeft het licht gezien

1Van een donkere boerderij naar ‘landelijke loft’

Stelt u zich eens voor, een 17de -eeuwse stolpboerderij. Het is er donker en laag. Hoe creëert u daar een landelijke loft met lichtinval? Architect Maarten Koning neemt ons mee.

“Allereerst kijk ik waar het licht vandaan komt en hoe ik dat het beste naar binnen kan halen. Bij deze boerderij kwamen de oplossingen al snel naar boven en kon ik de schetsen gaan maken”, zegt Maarten. “Vervolgens geef ik advies en ga samen met de klant om tafel om naar de wensen en de mogelijkheden te kijken. Zo ontstaat langzamerhand een ontwerp van het eindresultaat. We hebben gekozen voor een veranda aan de woning, waar je ook in de avonden heerlijk kan zitten. In het dak hebben we verschillende lichtstraten geplaatst. Het mooie is dat je van het begin tot het eind de hele woning door kan kijken. Echt een typisch kenmerk van een landelijke loft.

De klant vertelt; “We hebben 10 jaar over de wereld gezworven en gewoond in plaatsen als London en Singapore. Deze boerderij hadden we al in ons bezit. Toen we uit gereisd waren wilden we wel terugkeren in de boerderij, onder één voorwaarde, er moest licht binnenkomen. We zijn met Maarten in zee gegaan om zijn nuchterheid en eerlijkheid. Daarbij is zijn kennis over oude stolpboerderijen oneindig. Hij houdt van een moderne inslag, maar mét behoud van de authenticiteit. Al snel besloot Maarten de bestaande vide weg te halen en het woongedeelte naar achter te plaatsen. Hier waren we zelf nooit opgekomen. Soms hebben we wel discussies gehad. Maar om een goed eindresultaat te krijgen is dat nodig. We zijn ontzettend blij met de woning zoals hij nu is. Je herkent het niet meer terug en het woongenot is optimaal. Het is licht, ruim en eigentijds. De grote scheepspalen geven een stoer effect. Dit was ook een idee van Maarten. Omdat we ook zelf veel aan deze boerderij verbouwd hebben is het een soort levenswerk geworden.”

Meer informatie: www.maarten-koning.nl

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed