Vragen?
WhatsAppE-mail

Maarten Koning heeft het licht gezien

1Van een donkere boerderij naar ‘landelijke loft’

Stelt u zich eens voor, een 17de -eeuwse stolpboerderij. Het is er donker en laag. Hoe creëert u daar een landelijke loft met lichtinval? Architect Maarten Koning neemt ons mee.

“Allereerst kijk ik waar het licht vandaan komt en hoe ik dat het beste naar binnen kan halen. Bij deze boerderij kwamen de oplossingen al snel naar boven en kon ik de schetsen gaan maken”, zegt Maarten. “Vervolgens geef ik advies en ga samen met de klant om tafel om naar de wensen en de mogelijkheden te kijken. Zo ontstaat langzamerhand een ontwerp van het eindresultaat. We hebben gekozen voor een veranda aan de woning, waar je ook in de avonden heerlijk kan zitten. In het dak hebben we verschillende lichtstraten geplaatst. Het mooie is dat je van het begin tot het eind de hele woning door kan kijken. Echt een typisch kenmerk van een landelijke loft.

De klant vertelt; “We hebben 10 jaar over de wereld gezworven en gewoond in plaatsen als London en Singapore. Deze boerderij hadden we al in ons bezit. Toen we uit gereisd waren wilden we wel terugkeren in de boerderij, onder één voorwaarde, er moest licht binnenkomen. We zijn met Maarten in zee gegaan om zijn nuchterheid en eerlijkheid. Daarbij is zijn kennis over oude stolpboerderijen oneindig. Hij houdt van een moderne inslag, maar mét behoud van de authenticiteit. Al snel besloot Maarten de bestaande vide weg te halen en het woongedeelte naar achter te plaatsen. Hier waren we zelf nooit opgekomen. Soms hebben we wel discussies gehad. Maar om een goed eindresultaat te krijgen is dat nodig. We zijn ontzettend blij met de woning zoals hij nu is. Je herkent het niet meer terug en het woongenot is optimaal. Het is licht, ruim en eigentijds. De grote scheepspalen geven een stoer effect. Dit was ook een idee van Maarten. Omdat we ook zelf veel aan deze boerderij verbouwd hebben is het een soort levenswerk geworden.”

Meer informatie: www.maarten-koning.nl

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed