Koper in Beeld Winter 2017

1Over zes maanden willen we wonen

Bij binnenkomst ruikt het naar verbrand hout. De speksteenkachel in de keuken staat aan en dat gaat niet zonder slag of stoot. Grote pluimen zwarte rook verlaten de kleine ventilatiegaten. Na enige tijd pakt het vuur en daarna begint het hout rustig te branden en lichten er mooie vlammen op. ,,Hij staat voor het eerst aan, ik hoop dat het goed gaat”, zegt een dame met donker haar en ze veegt met haar handen over haar zwarte jurk. Naast haar een lange man met rode schoenen die gedreven aan de kleine kacheldeur trekt. Dit vriendelijke stel houdt van een avontuur, dat zie je. Na zes jaar te hebben rondgezworven in Zuid-Europa met woonplaatsen als Malta en Toscane zijn Florence en Friso Zomer neergestreken in Dirkshorn. Aan het einde van een doodlopende weg, midden in de landerijen vonden ze hun droomplek, een boerderij uit 1869 omringd door een hectare grond. ,,Nadat we vertrokken uit de heuvels van Toscane was het best moeilijk om een plek te vinden waar we ons thuis voelden. We zijn enorm gewend geraakt aan privacy, ruimte en rust”, vertelt Florence.

Kamperen
We zitten op tuinstoelen in de woonkamer en poes Chloe, met Maltese roots, mengt zich spinnend in het gesprek. ,,De boerderij is begin oktober overgeschreven en we kamperen hier nu een beetje. We kunnen niet wachten om hier te gaan wonen, maar tijdens de verbouwing verblijven we nog in ons appartement in Haarlem’’, zegt Friso. Tijdens een rondleiding door de boerderij laten Friso en Florence hun plannen zien. Want ondanks dat de boerderij goed te bewonen is, willen ze het graag moderniseren. Florence vervolgt: ,,We hechten wel veel waarde aan authenticiteit, dus we zullen ook veel originele elementen behouden. We willen graag meer licht naar binnen halen door het plaatsen van grote raampartijen en we verplaatsen de keuken. Op de eerste verdieping komt een slaapkamer en een ruime badkamer. Op de tweede verdieping maken we een bioscoop, want dat is Friso’s grote passie.”  ,,Voor mij is de keuken heel belangrijk, want ik houd van kokkerellen en voor Friso de bioscoop oftewel zijn ‘man cave’, lekker conservatief“, zegt Florence met een knipoog. Maarten Koning’s Ambacht aannemersbedrijf gaat een deel van de verbouwing op zich nemen. Daarnaast zal het stel veel zelf doen. In januari gaat de verbouwing beginnen en deze moet in mei afgerond zijn. ,,Over zes maanden willen we hier wonen.”

IN DE SERIE KOPER IN BEELD VOLGEN WE KOPERS BIJ KLAVER MAKELAARDIJ OP DE WEG DIE ZE BEWANDELEN NÁ DE AANKOOP VAN HUN OBJECT.

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed