Vragen?
WhatsAppE-mail

Kooijman Rietdekkers: onderhoud is een kwestie van vertrouwen

1U kent het vast… rieten daken die compleet groen uitgeslagen zijn van het mos. Als u eigenaar bent van een woning met een rieten dak dan weet u hier wellicht alles van, maar wat betekent dit en hoe gaat u hier mee om? De gebroeders Casper en Dennis Kooijman van Kooijman Rietdekkers uit Schagerbrug geven raad over groot en regulier onderhoud.

Aanslag
“Als uw dak erg groen begint te zien dan is het tijd voor regulier onderhoud. De stelregel is, hoe
schoner het dak, des te beter het droogt, hoe langer de levensduur. Het is dus zaak mos tijdig te verwijderen. Daarnaast bestaan er andere soorten vervuiling, zoals algengroei, die het drogen van het dak vertragen. U hoeft niet meteen in de stress te schieten als uw dak iets groen ziet, maar bij een mos aanslag van meer dan 50% is het raadzaam om onderhoud te plegen”, zegt Dennis Kooijman. Hoe wordt dit onderhoud gepleegd? “Dit doen we met speciaal gereedschap. Hierbij geldt het spreekwoord; zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dus vuilverwijdering dient grondig te gebeuren.”

Slijtage
Wat kan een eigenaar van een huis met een rieten dak doen bij slijtage? Wanneer is het tijd voor onderhoud?

“Zodra het grootste gedeelte van de bindingen in het riet zichtbaar zijn, is de deklaag (10-13 cm.) van het riet weggesleten en is het dak aan slijtage onderhevig. Als er dan geen onderhoud gepleegd wordt kunnen er gaten ontstaan in het dak, met alle gevolgen van dien”, zegt Casper Kooijman. Wat houdt groot onderhoud in?

Er zijn drie varianten. Als eerste kunt u het dak laten doorstoppen. Hierbij wordt het dak met stopbossen van 60 cm. op dikte gebracht. De tweede optie is doordekken, het dak wordt hierbij met bossen van 80 cm. laagsgewijs tussen het bestaande riet verdikt of u kunt het dak vernieuwen. Dit kan op twee manieren, traditioneel en vernieuwend, bij de laatste wordt het dak meteen aan de eisen van nu (isolatie en brandwering) aangepast.

“Of het nu gaat om groot of regulier onderhoud, wij hebben het motto; bij onderhoud doen we niet meer dan nodig, maar wél zo veel als noodzakelijk om ingrijpen in de toekomst zo lang mogelijk uit te stellen”, zeggen de gebroeders Kooijman. Tot slot, als u uw rieten dak op de juiste manier laat onderhouden heeft u er veel langer plezier van!

BIJ ONDERHOUD DOEN WE NIET MEER DAN NODIG, MAAR WÉL ZO VEEL ALS NOODZAKELIJK OM INGRIJPEN IN DE TOEKOMST ZO LANG MOGELIJK UIT TE STELLEN

Meer informatie: www.kooijmanrietdekkers.nl

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed