Vragen?
WhatsAppE-mail

IIIEIIIO: Harry Karel over interieur & trends

1


Door de bomen het bos niet meer zien

Harry Karel is een begrip. Als eigenaar en directeur van IIIEIIIO in Hoorn tovert hij in- en exterieurs van woningen en bedrijfspanden om naar échte eyecatchers. We spreken Harry Karel over interieur en trends.

Harry, wat is de trend van dit voorjaar?
“Dat is een leuke vraag. Ik ben helemaal niet zo bezig met trends, om eerlijk te zijn, ik geloof niet in trends. Ik weet dat trends gemaakt zijn om verkoop te bevorderen. Wij zijn veranderd van een ‘gebruiksindustrie’ in een ‘verbruiksindustrie’. Dat is jammer. Als mensen iets voorbij zien komen worden ze op de gedachten gebracht; dit wil ik ook! Er is zo veel aanbod, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hierdoor is het moeilijk een échte trend te bepalen. Ik ga wel naar beurzen, maar vaak denk ik; wat doe ik hier? Ik mis de échte pure producten. Wij, als IIIEIIIO proberen zo veel mogelijk variatie te creëren, met en zonder trends. Daarin vinden we het belangrijk om ook de bestaande elementen uit het huidige interieur terug te laten komen. Want wat doe je als iets niet meer in de trend past? Gooi je dan alles weg? Nee! Wij geven deze producten graag een nieuw leven. Hiermee recyclen we als het ware. Wij proberen met aanpassingen van kleine dingen iets nieuws te creëren. Bij veel interieurs zie je vaak een bepaalde stempel terugkomen. Wij zijn daarin anders en proberen de handtekening van de bewoner terug te laten komen. Bij ons is geen enkel interieur hetzelfde. ”

Wat ís interieur volgens jou?
“Interieur ís en blijft persoonlijk. Het bestaat altijd uit de woning én haar bewoners. Dit samen maakt een interieur. Veel mensen zijn bang om fouten te maken bij het inrichten van hun huis. Ze gaan daarbij vaak op safe. Dit is jammer. In dat geval adviseer ik om iemand in de arm te nemen die je helpt met het maken van de juiste keuzes. Vandaag de dag worden we zo beïnvloed door internet, dat we vaak denken dat we aan het ‘perfecte plaatje’ moeten voldoen. Dit perfecte plaatje bestaat niet, hier word je uiteindelijk niet gelukkiger van. Een interieur mag persoonlijk zijn. Ik vind dat een goed interieur is; datgeen wat je zelf maakt, iets waar je zelf voor kiest en je gelukkig bij voelt. En vraag vooral niet wat een ander er van vindt. Het gaat er om wat jij er van vindt.”

Hoe gaan jullie met een interieur aan de slag?
“Kijk, mijn moeder was o.a. een fantastische soepkookster. Vraag vooral niet naar het recept, want dat was er niet. Ze probeerde altijd wat uit, een beetje van dit en een beetje van dat. Zo zie ik het ook met interieur. Een interieur moet een afspiegeling van een persoonlijkheid zijn. Wij helpen daarbij. We maken eerst een inrichting- /stylingplan, zodat je daarna gericht kunt kijken naar de aanvullende elementen. Zo word je niet overrompeld door alle keuzes. Regelmatig gebruiken we bestaande elementen van een huidig interieur om het persoonlijk te laten en trekken we mensen over de streep om meer te durven. Want het ontbreekt vaak aan kennis. Regelmatig komt de vraag; ben ik daar niet snel op uitgekeken? Ons antwoord daarop is; de variatie in een interieur bepaalt in grote mate of je er wel of niet snel op uitgekeken bent. Door variatie brengen wij meer tijdloosheid. Je behoudt hierdoor meer flexibiliteit in de stijl en hierdoor is het eenvoudiger om wel of niet bepaalde elementen te veranderen.”

Hoe ziet jouw interieur er uit?
“Bij ons thuis is het net als bij de schoenmaker, die loopt ook niet altijd op nieuwe schoenen. Maar, het is wél gezellig en persoonlijk. Dat is het belangrijkste. Ons interieur is langzamerhand bij elkaar gegroeid en bestaat uit verschillende stijlen. We zijn onlangs met het restylen van het kantoor begonnen. Mijn medewerkers willen graag dat ik een goud met oranje muur laat overschilderen. Ik vind dat totale onzin en heb me daar natuurlijk tegen verzet. Ik heb prachtige herinneringen aan die muur. Hij is met de hand geschilderd door twee kunstenaars uit het midden van het land. Ze hebben hier vele uren aan gewerkt en we hadden een mooie tijd samen. De muur blijft dus zoals hij is. We hebben de elementen eromheen aangepast en nu hoor ik ze niet meer. Want gaat het uiteindelijk om de prettige sfeer of om het perfecte plaatje?”

Wat zijn de projecten waar jullie nu mee bezig bent?
“We zijn momenteel o.a. bezig met een heel leuk project voor onszelf. We willen een eigen bank ontwikkelen en op de markt zetten. Deze bank kun je gebruiken als keukenbank. We hebben hiervoor gekozen omdat de keuken de spil van de woning is. Het leuke aan de bank is dat je hem helemaal zelf samen kunt stellen zowel de stoffen als de opstelling. Zo wordt hij uniek. De stoffen zijn eenmalig, dit houdt in; we bestellen geen nieuwe stof als een bepaalde stof is uitverkocht. Zo voorkomen we dat je straks dezelfde bank als de buurvrouw hebt. Streven is om de bank binnen twee weken te leveren. Daarbij zal hij prijstechnisch interessant zijn.”

Heb je vaak een adviserende- of een uitvoerende rol?
“Vaak begint het bij advies en rolt het daarna door naar de uitvoering. Ik geef het liefst al advies in het beginstadium en ga bijvoorbeeld mee met mensen die een huis willen kopen. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn en eventueel wat hier voor kostenplaatje aan hangt.”

Tot slot, wat zou je mee willen geven aan mensen die op zoek zijn naar een passend interieur?
“Blijf vooral jezelf! Let hierbij op wat er bij jou past en wat jij mooi vindt. Ga vooral niet mee in het perfecte plaatje. Kijk eens wat je eventueel kunt hergebruiken uit je huidige interieur en probeer je dan voor te stellen hoe anders het wordt met een aanpassing van het overige. Dit maakt jou veel gelukkiger, is beter voor jouw portemonnee én onze maatschappij.”

Meer informatie: www.memo.nl

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed