Vragen?
WhatsAppE-mail

Loodgietersbedrijf Smak: gasloos wonen is de toekomst

1Johan Quaedvlieg van Loodgietersbedrijf Smak in Nieuwe Niedorp legt het uit. ,,Steeds vaker zie je dat er gasloos gebouwd wordt. Dit kan op twee manieren; middels een warmtepomp met verticale bodemwisselaars (bronnen) of met een lucht/water warmtepomp.”

Stroomverbruik
,,Wij als installatiebedrijf halen de warmte steeds vaker in huis met een warmtepomp. Deze pomp zet de warmte om uit geboorde bronnen van ruim 100 meter diep. Waar je rekening mee moet houden als je gasloos wilt wonen, is dat wanneer je geen gas verbruikt, je wel meer stroom gebruikt. Deze stroom kun je opwekken via zonnepanelen en je warme water kun je verkrijgen via zonnecollectoren. Zo is de cirkel rond. Ik zeg altijd: gas kun je niet maken, stroom wel.” ,,Loop maar even mee”, zegt Johan en hij laat zien wat hij allemaal heeft geïnstalleerd in zijn nieuwe woning. In de kelder staat een indrukwekkende installatie. ,,Hier komt alles samen en dit huis is compleet zelfvoorzienend. Het is natuurlijk prachtig dat dit zo duurzaam is. Het is een eenmalige investering en daarna heb je voor je energie weinig tot geen kosten meer.”

Goede isolatie
Johan benadrukt dat dergelijke systemen vooral goed werken in nieuwbouw. ,,Dit heeft te maken met de isolatie. Je pand moet optimaal geïsoleerd zijn. Er is steeds meer vraag naar. Bij verschillende woningen -en een aantal jaar geleden bij woonzorghuis de Roode Eenhoorn- hebben we een warmtepompsysteem aangelegd. Bij een nieuwbouwproject aan de Dorpsstraat gaan we ook een aantal woningen aansluiten met aardwarmte, in combinatie met zonnepanelen. Voor de klant is het prettig dat alles door ons aangesloten kan worden. We streven ernaar om steeds meer woningen op deze manier te verduurzamen. Ter ondersteuning geeft de overheid subsidies aan bewoners om hun woning gasloos te maken. Zo werken we samen aan een betere toekomst.”

Meer informatie: www.loodgietersmak.nl

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed