Vragen?
WhatsAppE-mail

Gaat u mee met iiieiiio?

1


Een blik in het proces: het ontwerpen van een indeling & interieur voor een casco stolpboerderij

Het project:
In het centrum van Opmeer staat een splinternieuw gebouwde boerderij. Aan de buitenkant is
de boerderij voorzien van authentieke mooi uitgevoerde details, de binnenkant is casco. De boerderij staat voor een reële prijs te koop bij Klaver Makelaardij. Maar vanuit de markt blijkt, dat ondanks de vrijheid qua indeling en afwerking, het totale kostenplaatje lastig is te overzien. Daarbij is het moeilijk een algeheel beeld van het interieur en de indeling te visualiseren. Klaver vraagt IIIEIIIO, de experts op het gebied van inen exterieur om hiermee aan de slag te gaan. Er wordt een passend interieurontwerp met fi nanciële begroting gemaakt, zodat de toekomstige koper exact weet wat de mogelijkheden zijn en indien gewenst, de plannen tot uitvoer gebracht kunnen worden. Een mooie uitdaging en interessante samenwerking tussen Klaver Makelaardij en IIIEIIIO!

Start
Harry Karel, eigenaar en oprichter van IIIEIIIO, leidt het project. Hoe verloopt de start van een dergelijk project?
“Het begint met de vraag; Wat wil de bewoner? In dit geval is er nog geen bewoner bekend, dus we moeten zo veel mogelijk inspelen op een brede doelgroep.
Daarna komen de vragen:
1. Wat past er in deze boerderij?
2. Welk budget is reëel?
3. Welk afwerkingsniveau is gewenst?
4. Wat zijn de geschikte installaties (energievriendelijk)?
In deze woning is veel mogelijk vanwege de grote ruimtes. We gaan zorgvuldig met de kosten om, zodat de koper één bedrag kwijt is voor de volledig afgewerkte boerderij. Dat is al een uitdaging op zich. Daarbij willen we absoluut niet inboeten op kwaliteit. De lat ligt hoog.”

Het creatieve proces
“Ieder project pakken we als IIIEIIIO-team op. Met het gehele comité brainstormen we en stellen onszelf projectgerichte vragen. Een ieder vanuit haar- of zijn expertise. Met de verschenen informatie creëren we de basis voor het uiteindelijke plan.”
Dit plan is opgedeeld in 5 zaken in chronologische volgorde:
1. Vlekkenplan (geschetste indeling)
2. 2D indelingstekening op schaal
3. 3D inrichtingstekening op schaal
4. 3D Visualisaties met materialiseren
5. Financiële begroting
“Een uitspraak die bij veel van onze projecten over tafel gaat is: De buitenkant doe je voor de buren, de binnenkant voor jezelf. Bij dit project hebben we een perfecte situatie, want de schil is al bepaald (leuk voor de buren). Het geeft ook enkele beperkingen, omdat de ramen en deuren er al in zitten. Hier moeten we natuurlijk rekening mee houden en mogelijke aanpassingen daarin tot een minimum zien te beperken. Qua stijl willen we het neutraal houden, maar wél onderscheidend. Het zal een ruime doelgroep aanspreken. We gaan het zo opzetten dat er bij een eventuele koop nog prima een persoonlijke ‘touch’ aan gegeven kan worden. Zo veel mensen, zo veel smaken. In de meeste projecten die wij doen kunnen we specifieker ingaan op de smaak van de klant. Maar deze keuzeruimte geeft weer een extra dimensie.”

Eindresultaat
Na een aantal weken komen we terug en zien we het eindresultaat van IIIEIIIO. Het is indrukwekkend. Het team van IIIEIIIO heeft hard gewerkt. Het plan wordt gepresenteerd in de presentatieruimte, op een gigantisch TV scherm. We kunnen als het ware ‘in de boerderij’ kijken. Dit is een heldere visualisatie. Hierdoor krijg je écht het gevoel met de woning. De boerderij is volledig ingericht en heeft sfeer. Harry licht de tekeningen en beelden toe. “We hebben gekozen voor een woonhuis met extra ruimte die in te delen is als praktijkruimte of extra woning. Dit maakt kangoeroe wonen of werken aan huis mogelijk. Zo spreken we een brede doelgroep aan. Bij de indeling hebben we gelet op de inval van het daglicht. De keuken is gesitueerd aan de zijde waar de zon opkomt, de woonkamer aan de zijde waar de zon ondergaat. Iedereen heeft onbewust een favoriete plek in huis. Dit heeft meestal te maken met de lichtste plek van het huis door de mooie inval van het daglicht. Daarbij moet je niet vergeten dat het uitzicht óók niet
onbelangrijk is.”

Als er nu mensen komen kijken bij de boerderij hebben ze een veel beter beeld van de mogelijkheden. Zowel visueel als financieel. Dit maakt de stap van kijken, naar kopen tot wonen veel toegankelijker. Waarschijnlijk wonen er hier binnenkort genietende mensen, die zich afvragen waarom ze dit niet veel eerder hebben gedaan. Harry zegt tot slot; “Het was een mooie uitdaging en ik ben blij dat we hem zijn aangegaan. De kroon op deze inspanning is uiteindelijk de realisatie. Hoe mooi de vooraf getoonde beelden ook zijn, het opleveren van het afgewerkte- en ingerichte object is altijd nog het aller- aller- leukste moment. Hierin worden alle verwachtingen ruimschoots overtroffen!”

Meer informatie: www.memo.nl

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed