Vragen?
WhatsAppE-mail

Een rieten dak blijft intrigeren

1,,Riet intrigeerde opa Henk en is aan de volgende generaties doorgegeven”, vertellen Casper en Dennis Kooijman. ,,Opa begon als boerenwerkman en repareerde rieten daken. Zo is Kooijman Rietdekkers in Schagerbrug begonnen. Onze vader, Jan Piet Kooijman heeft dit succesvol doorgezet en sinds 2006 zijn wij de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf.”

Al 75 jaar ervaring
Het is mooi om te zien dat er na 75 jaar ervaring nog steeds een vurige passie voor het vak is. Het enthousiasme straalt ervan af bij de gebroeders Kooijman. Ze vertellen dat ze nog steeds iedere dag blij worden van het specialistische werk dat ze doen. ,,Iedere klus is weer anders en wij leggen het riet op een vakkundige manier. Zo kijken we naar de soorten riet die geschikt zijn voor een bepaald huis of hoe we het beste onderhoud kunnen verrichten. Bij onderhoud doen wij niet meer dan nodig en zoveel als noodzakelijk om ingrijpen in de toekomst zo lang mogelijk uit te stellen. Riet is een natuurproduct en dit houdt in dat er veel verschil in kan zitten. Wij werken alleen met de beste kwaliteit en vanaf het moment dat we op het dak zitten, oogsten we ook ons eigen riet, al meer dan een halve eeuw. Onze kennis is hierdoor breed ontwikkeld.”

Maatschappelijke verantwoording
Het is fascinerend dat een gewas dat elk jaar geoogst kan worden, mensen meerdere decennia een droog dak kan geven. Een rieten dak is een meerwaarde voor een huis en vandaag de dag zijn er goede manieren om de brandveiligheid te vergroten en het energieverbruik te verminderen. Dat geeft mensen die voor een rieten dak kiezen vertrouwen en voordelen. We zijn werkzaam in een breed segment, van een stolpboerderij tot een tuinhuisje, van geheel nieuwe daken tot het plaatsen van dakkapellen. We zijn één van de specialisten in de regio en ver daarbuiten. Ook op sociaal vlak proberen we bij te dragen. Een voorbeeld daarvan is onze vaste kracht Arjan, hij was onze buurjongen en heeft een verstandelijke beperking. Hij werkt nu al 20 jaar met veel plezier bij ons. Er gaat geen dag voorbij dat we geen klusje voor hem hebben. Dat geeft zowel bij ons als bij hem een goed gevoel. We zijn op de toekomst gericht en willen een product leveren met een lange levensduur waar we trots op zijn. Dit doen we met een enthousiast team, enorme ervaring, maatschappelijke verantwoording en veel plezier. Dat is onze drijfveer.”

Meer informatie: www.kooijmanrietdekkers.nl

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed