Brugman: Thuis boren, zagen of hakken?

Even een sleuf in de muur frezen, een gat in de vloer boren of een uitsparing in de gevel zagen. Nou ja, ‘even’? Meestal valt de klus vies tegen. Hoe kan dat toch? Tinja Brugman, directrice van Brugman Betonspecialisten uit Winkel, legt uit en geeft tips.

“De grootste valkuil is dat het allemaal simpel lijkt”, begint Tinja. “Dus lenen mensen de boor van de buurman of huren ze iets van de bouwmarkt. Maar dan begint het. Ze kunnen er slecht bij. De muur is harder dan gedacht. Of is de boor gewoon bot? Wat een stof! En wacht eens… is dit eigenlijk wel de juiste maat?” Daarnaast hangt er om betonwerkzaamheden een zweem van ruw en grof, terwijl er juist veel raffinement bij komt kijken. Tinja: “Daarom stemmen wij altijd met de klant af wat hij precies wil, waar en waarom. Er zijn vaak veel snellere, schonere en betere oplossingen dan mensen denken. Dat heet ervaring.”

VEELVOORKOMENDE KLUSSEN
Tot slot wordt het belang van goed gereedschap soms onderschat. Bij het verwijderen van een vloer bijvoorbeeld. “Wij gebruiken hiervoor een speciaal apparaat op luchtdruk; bespaart de klant veel tijd en zwaar werk”, vertelt Tinja. Andere veelvoorkomende klussen zijn gaten boren voor leidingwerk, afzuigkap of kachelpijp, uitsparingen in marmeren aanrechtbladen zagen, gaten voor spotjes boren en trapgaten in zoldervloeren zagen. “Onthoud dat voor al deze zaken geldt: je kunt het maar één keer goed doen.”

Meer informatie:
www.brugmanwinkel.nl

Brugman Betonspecialisten in het BUITENGEWOON magazine

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed