Brugman Betonspecialisten: powervrouw aan het roer

1Waarschijnlijk is ze de enige vrouw in Nederland aan het hoofd van een stoer mannen bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in hakken, boren en zagen in voornamelijk beton, steen en asfalt. We hebben het over Tinja Brugman, directrice van Brugman betonspecialisten. ,,Hoe ik me staande weet te houden tussen al deze mannen?” zegt Tinja, ,,Dat gaat eigenlijk vanzelf. Zodra mensen weten dat je goed op de hoogte bent en veel kennis van zaken hebt word je al snel geaccepteerd. Daarbij vind ik het werken met mannen prettig, de communicatie is helder en direct. We werken oplossingsgericht en maken duidelijke afspraken.

Oorspronkelijk kom ik uit het onderwijs en ben per toeval bij mijn vader in het bedrijf begonnen. Toen hij met pensioen ging was het voor mij een mooie kans om het bedrijf over te nemen. Als ik eerlijk ben was het in het begin wel even wennen, een eigen bedrijf runnen en thuis de boel op de rit houden. We hebben een samengesteld gezin met 5 kinderen, dus ik rende echt ‘s avonds om half 7 nog wel eens door de supermarkt. Nu zitten we in wat rustiger vaarwater omdat bijna iedereen het huis uit gaat.”

Werkzaamheden
,,Vaak zijn onze klanten verrast over de verschillende werkzaamheden die we uit kunnen voeren. Ze bellen dan met de vraag of we een stukje weg willen hakken, maar als duidelijk wordt wat we allemaal nog meer kunnen dan blijven we vaak langer werken op een klus. We werken veel voor grote bouwbedrijven, veelal nieuwbouwprojecten, maar ook voor particulieren. Hierbij moet je denken aan gaten in de muur boren voor een nieuwe keuken die wordt geïnstalleerd of hakwerk in een badkamer. We hebben 9 personeelsleden, waarvan er 7 met boorbussen naar klanten toe gaan. Veelal in Noord Holland, maar ook Friesland en de Waddeneilanden. Daarbij zijn we volledig gecertificeerd. Al onze bouwmaterialen voldoen dus aan de veiligheidseisen. Hierdoor zijn we ook begonnen met verhuur. Mensen kunnen ook bij ons terecht om gereedschappen te huren voor bijvoorbeeld het herinrichten van de tuin.

Passie
,,Dagelijks haal ik mijn passie uit mijn werk. We zien dat de markt weer aantrekt en ik vind het geweldig als we een grote klus binnenhalen zoals bijvoorbeeld De Doggershoek, waarbij we de oude jeugdgevangenis hebben omgebouwd tot asielzoekerscentrum. Maar ook vandaag kreeg ik nog een telefoontje waar ik erg blij van werd. Een meneer belde of we hem konden helpen. Hij wilde graag 10 oude stalramen in de muur van zijn stolpboerderij plaatsen. Ook deze klant kunnen we goed van dienst zijn.”

Meer informatie: www.brugmanwinkel.nl

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed