Ant. Duijn Keuken: een stoomoven moet bij je passen

1De stoomoven rukt op in de Hollandse keukens. Logisch, gezien de vele voordelen. Maar het is wel een andere manier van koken. “Veel stoomovens worden in een opwelling gekocht, maar eindigen al snel als extra opbergruimte”, vertelt Marjon Duijn van Ant. Duijn Keukens. De speciaalzaak zweert dan ook bij goede uitleg en eerlijk advies. Zelfs als die klant Freek van Noortwijk is, chef-kok en levenspartner van Katja Schuurman.

Net buiten bedrijventerrein Zandhorst II in Heerhugowaard staat de fraaie showroom van Ant.
Duijn Keukens. “Een keuken moet je beléven”, vertelt Marjon Duijn trots. Dat lukt hier uitstekend.
Haar man Toon Duijn, tweede generatie directeureigenaar, is op pad met de montageploeg. Zo
werkt dat bij dit bloeiende familiebedrijf. Ant. Duijn Keukens vaart zijn eigen koers. “Onze eerste vraag is niet: Hoeveel wilt u besteden? maar: Wat zijn uw wensen? Slim schrappen kan altijd nog. Zo worden het éigen keuzes, niet die van ons.”

Stoomoven of niet?
Bij veel mensen staat een stoomoven bovenaan het verlanglijstje. Marjon: “Smaak, vitaminen en mineralen van groenten blijven beter behouden omdat ze niet in kookwater achterblijven. Vis en vlees wordt malser doordat het geen sappen verliest en niet indroogt. Maaltijden branden niet aan, pannen koken niet over. En de resultaten zien er mooier uit. Alsof je thuis in een restaurant eet.” Deze vooruitzichten maken het prijskaartje meer dan goed. Maar dan volgt de valkuil, weet Marjon: “Koken met een stoomoven is een heel andere tak van sport. Ga je dat ook doen? Zo nee, dan heb ik liever dat je minder geld uitgeeft aan iets waar je wél veel plezier van gaat hebben.”

Bij de chef-kok
Wie zijn nieuwe stoomoven gegarandeerd intensief gaat gebruiken, is chef-kok Freek van Noortwijk. De eigenaar van restaurants Breda en Guts & Glory in Amsterdam liet zich onlangs uigebreid helpen door Ant. Duijn Keukens, van advies en ontwerp tot complete keukenvervanging. “Freek had slechts drie eisen: een stoomoven, matte apparatuur en geen overbodige luxe. Kennelijk heeft een goede kok dat niet nodig”, lacht Marjon. Of Katja Schuurman daar ook een stem in had is haar niet bekend. Knipogend: “Maar zou jij je met de keuken bemoeien, als je samenwoonde met een chef-kok?”

“KATJA SCHUURMANS INBRENG? GEEN IDEE. MAAR ZOU JIJ JE MET DE KEUKEN BEMOEIEN ALS JE SAMENWOONDE MET EEN CHEF-KOK?”

Meer informatie: www.antduijnkeukens.nl

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed