Vragen?
WhatsAppE-mail

7 tips voor hypotheekvoordeel

De woningmarkt zit in de lift. Huizen worden snel verkocht en de prijzen zijn flink toegenomen. Dit biedt kansen voor huizenbezitters, die zich wellicht afvragen: kan ik verhuizen omdat ik nu overwaarde heb of wil ik blijven wonen en kan ik nog iets veranderen aan mijn hypotheek? De hypotheekadviseurs van Company Finance en Living Finance geven 7 tips tijdens het beklimmen van de Grote Kerk -een klim naar de hemel- in Alkmaar. Dit slaat een mooie brug naar de financieel adviseurs die klanten een ‘helicopterview’ geven in hun financiële situatie.

HIERONDER 7 TIPS DIE VOOR IEDEREEN MET EEN EIGEN HUIS VAN TOEPASSING KUNNEN ZIJN.
WIST U DAT:

 1. bij verhuizen een hoge hypotheekrente boetevrij kan worden afgelost? Bij een nieuwe woning kan u dan profiteren van een lage rente voor een lange rentevast periode. Soms stijgen de lasten niet ondanks een duurdere woning.
 2. uw woning energiezuiniger te maken is door een verbouwing te combineren met aanpassing van uw hypotheek? Voor energiebesparende maatregelen bestaat extra financieringsruimte bovenop uw normale hypotheekmogelijkheden.
 3. u de overwaarde van uw huis kunt gebruiken om uw kinderen financieel te helpen? U kunt hiermee bijvoorbeeld een woning kopen en deze gaan verhuren.
 4. een oriëntatiegesprek met een financieel adviseur u snel inzicht kan geven in uw persoonlijke situatie? Een second opinion levert in veel gevallen voordeel op.
 5. het vaak mogelijk is tussentijds een lagere rente te krijgen? Dit kan bij gestegen woningwaarde of door (extra) aflossingen die u heeft gedaan. U moet hiervoor wel zelf actie ondernemen. Uw tussenpersoon kan u hier meer over vertellen en dit voor u verzorgen.
 6. vanaf uw 57e levensjaar het vaak veel lastiger is om een hypotheek te regelen of over te sluiten? Wacht daarom niet tot de einddatum van uw hypotheek of rentevast periode, maar informeer tijdig naar uw situatie. Mogelijk kunt u uw hypotheek aanpassen zodat u weer een looptijd van 30 jaar heeft. Dit voorkomt veel problemen.
 7. oversluiten met Nationale Hypotheekgarantie mogelijk is? Uw hypotheek mag dan niet hoger zijn dan EUR 290.000 (in 2019). Dit is heel interessant voor klanten met beperkte overwaarde aangezien de renteverschillen kunnen oplopen tot 1% per jaar. Bij 20 jaar vast is dit 20%!

Company Finance (voor ondernemers) en Living Finance (voor particulieren) staan bekend om hun gedrevenheid voordelen te behalen voor klanten. Als u financiële vraagstukken heeft of meer informatie over de bovenstaande tips wilt, dan zijn ze u graag van dienst.

Meer informatie?
www.company-finance.nl
www.living-finance.nl

Company finance BUITENGEWOON magazine

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed