Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijZwaagDorpsstraat 106

Dorpsstraat 106 te Zwaag

verkocht

Over deze woning
Video
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Kenmerken

Kenmerken

Inhoud:
2.725 m³
Bouwjaar:
1902
Perceeloppervlakte:
1.804 m²
Totale woonoppervlakte:
320 m²
Aantal kamers:
8 kamers (4 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Bart Stoop

Over deze woning

Aan de Dorpsstraat van Zwaag staat deze goed onderhouden stolpboerderij met riant bijgebouw, op een perceel van ruim 1.800 m². Deze boerderij staat op een A-locatie en is voorzien van veel leefruimte, perfect voor een groot gezin. De beschutte tuin op het zuiden met heerlijke veranda maakt de woning helemaal af! Achter de boerderij staat een riant bijgebouw welke voor verschillende doeleinden is te gebruiken, zowel hobbymatig of bedrijfsmatig. De huidige eigenaar kocht dit destijds van rozenkwekerij Balk. Het bijgebouw werd toen gebruikt als kantine voor het personeel. Het bouwjaar van de stolp is 1902 en is rond 1970 grondig verbouwd. Vanaf 2013 wonen de huidige eigenaren in deze boerderij en hebben ook de nodige verbouwingen en renovaties uit laten voeren.

Kom binnen

Via een grote oprit rijdt u het perceel op, u kunt zowel de auto voor als achter de poort parkeren. De hoofdentree bevind zich aan de oostkant van de woning. Bij binnenkomst in de hal valt uw oog gelijk op de authentieke tegelvloer. Deze ruime entree geeft toegang tot de inpandige garage (met elektrische deur), een (slaap)kamer en glazendeuren naar de hal. Vanuit hier kunt u de tuin, woonkamer, bijkeuken (met wasmachine aansluiting), een slaapkamer, toilet en badkamer bereiken. De ruime badkamer is voorzien van vloerverwarming, een whirlpool ligbad, aparte douche, wastafel en toilet. En u loopt vervolgens zo de masterbedroom in.

De ruime woonkamer is voorzien van vele ramen (met zonwering) en een schuifpui naar de heerlijke achtertuin. De frisse en landelijke keuken is van alle gemakken voorzien. Vanuit de hal gaat er een trap naar boven, hier bevindt zich een badkamer, twee riante slaapkamers met een wastafel en een schuifpui naar de loggia. Ook treft u hier de ruime bergzolder in het open vierkant. Deze ruimte biedt potentie, door middel van de visualisaties laten we u zien wat er onder andere mogelijk is.

Het bijgebouw is nu deels in gebruik als loods en werkruimte. Het andere deel is onder andere ingericht met een woonkamer, keukenblok en twee kamers. Perfect om te gebruiken als bijvoorbeeld B&B, hiervoor is wel een vergunning nodig.

Buiten

De beschutte tuin is wel de USP van deze woning. Volop op het zuiden, prachtige planten en bomen, verschillende zitjes, sierberstrating en een heerlijke veranda waar u het hele jaar door kunt vertoeven.

Plattegrond

Omgeving

De boerderij is gelegen op fietsafstand van Hoorn en op een steenworp afstand van de A7 richting Leeuwarden of Amsterdam. Binnen 40 minuten bent u al in Amsterdam. Winkelcentrum de Huesmolen is te bereiken binnen 5 fietsminuten. Hier vindt u verschillende winkels voor de dagelijkse voorzieningen.

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1902
Soort dak
Schilddak bedekt met riet
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
320 m²
Overige inpandige ruimte
355 m²
Externe bergruimte
4 m²
Perceeloppervlakte
1.804 m²
Inhoud
2.725 m³
Indeling
Aantal kamers
8 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, toilet, vloerverwarming, wastafel, douche, toilet en wastafel
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Alarminstallatie, buitenzonwering, schuifpui en tv kabel
Energie
Energielabel
E
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Intergas (2019; eigendom)
Kadastrale gegevens
HOORN I 4334
1.184 m² (volle eigendom)
HOORN I 11369
620 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Beschutte ligging
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra, voorzien van verwarming en voorzien van water
Garage
Soort garage
Inpandig
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Met elektrische deur, met vliering, voorzien van elektra en voorzien van water
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kennisbank

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Wat is kangoeroewonen?

Kangoeroewonen betekent dat twee of drie generaties samenwonen in hetzelfde huis, maar toch apart. Elk gezin heeft dus een privéwoning. Er hoeft niet noodzakelijk een familiaire band te zijn tussen de gezinnen. Kangoeroewonen of zorgwonen is een trend welke is overgewaaid uit de Scandinavische landen, die nu al flink is ingeburgerd in onze contreien. Lees hier ook onze blog.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier