Vragen?
0226 - 555 777WhatsAppE-mail

Berkhouterweg 28 - 30
te Hoorn

8,0

De verkoper aan het woord:

Er was een goed en prettig contact met onze makelaar Remco Metselaar. Was gemakkelijk benaderbaar en hulpvaardig. Ook het contact met de medewerkers op kantoor was heel goed. Makelaardij Klaver was een goede en betrouwbare keus om onze woning te verkopen.


Op een unieke locatie, net buiten het centrum van Hoorn, staat dit gemeentelijke monument met paardenfaciliteiten. De stolp is in 1902 gebouwd en in 1990 gesplitst in twee woningen, ideaal om te bewonen met meerdere generaties. Of wat denkt u van een bed & breakfast? Via het oprijpad bereikt u het mooie groene perceel, de leibomen aan de zijkant van de stolp vallen meteen op. De familie Som heeft de stolp in 1902 laten bouwen, zij begonnen hier een melkveebedrijf. Inmiddels wordt de stolp al ruim een eeuw bewoond door de familie Som, generatie op generatie.

Het woonhuis aan de voorzijde (huisnummer 28) is in 2020 (gedeeltelijk) gerenoveerd/ gemoderniseerd. De renovatie is ‘op regie’ verricht onder toezicht van Maarten Koning. Tijdens de renovatie is nagenoeg de gehele begane grond aangepakt, zo is de vloer in de woonkamer, keuken en gang vernieuwd voor een betonvloer met vloerverwarming. Aan de oostkant is er een mooie verbinding met het terras gemaakt door het plaatsen van openslaande deuren. Genietend van een kop koffie in de ochtend is dit een hele fijne plek. Op het terras kunt u de hele dag door genieten van het buitenleven zowel in de zon als de schaduw. In de woonkamer zijn diverse authentieke details behouden, zo is er de fraaie authentieke schouw en is het originele balken plafond in het zicht gebleven. De keuken is voorzien van nieuwe apparatuur en biedt veel werkruimte. Naast de slaapkamer op de begane grond is ook de badkamer op de begane grond gelegen. Op de verdieping zijn nog twee slaapkamers. Aan de achterzijde bevindt zich het tweede woonhuis (huisnummer 30), bij de splitsing in 1990, is in de koegang, hooiberg en dars de tweede woning gebouwd waarbij het achterste deel (in het staartstuk) in gebruik bleef als paardenstal. Dit deel van de stolp is omstreeks 2007 verbouwd. Tegenwoordig wordt de voormalige paardenstal gebruikt als woning en is hier onder andere de ruime living en woonkeuken. De openslaande deuren geven de leefruimte een fijne verbinding met het terras. In de voormalige dars is de bijkeuken gerealiseerd. Op de verdieping zijn 3 (slaap)kamers en de badkamer. Op de overloop is een steektrap naar de open (in te delen) zolderverdieping. De stolp staat op een perceel van maar liefst 8.625 m² en is aan de achterzijde prachtig omsloten door een watergang en bomensingel. Naast mooie beplanting staan er ook meerdere volwassen bomen, waaronder de in het oog springende treur-iep, Ulmus hollandica ‘Wredei’ (goudiep) en prachtige Atlantica Glauca (dennenboom). Aan de westkant staan fraaie leibomen, deze zijn beschermd. Op het perceel staat verder de garage, stallen, een paddock voor uw paarden en een berging met een ‘boetje’. Aan de zijkant van de tuin is een perceel grasland waar u de mogelijkheid heeft om kleinvee of paarden te houden. Scholen, het winkelcentrum en het gezondheidscentrum zijn op loopafstand gelegen. Het treinstation, ziekenhuis en het gezellige stadscentrum van Hoorn liggen op slecht 10 minuten fietsafstand. Daarnaast is de ligging zeer goed ten opzichte van de A7, waardoor u binnen 25 minuten op de ring van Amsterdam rijdt. Samen wonen met vrienden of familie, maar toch apart? Hier is het mogelijk.

Wij laten u deze buitengewone kans graag zien!

Bouwjaar: 1902
Woonoppervlakte: ca. 293
Inhoud: ca. 1.093 m³

Garage: ca. 70 m²
Berging: ca. 15 m²
Boetje: ca. 15 m²
Stallen: ca. 26 m²

Perceeloppervlakte: 8.625 m²

Benieuwd wat deze woning heeft opgeleverd?
Laat uw gegevens achter
Ook het maximale uit de verkoop
van uw woning halen?
Plan een kennismakingsgesprek in

Vergelijkbare woonboerderijen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Hoorn - Foto 1Hoorn - Foto 2Hoorn - Foto 3Hoorn - Foto 4Hoorn - Foto 5Hoorn - Foto 6Hoorn - Foto 7Hoorn - Foto 8Hoorn - Foto 9Hoorn - Foto 10Hoorn - Foto 11Hoorn - Foto 12Hoorn - Foto 13Hoorn - Foto 14Hoorn - Foto 15Hoorn - Foto 16Hoorn - Foto 17Hoorn - Foto 18Hoorn - Foto 19Hoorn - Foto 20Hoorn - Foto 21Hoorn - Foto 22Hoorn - Foto 23Hoorn - Foto 24Hoorn - Foto 25Hoorn - Foto 26Hoorn - Foto 27Hoorn - Foto 28Hoorn - Foto 29Hoorn - Foto 30Hoorn - Foto 31Hoorn - Foto 32Hoorn - Foto 33Hoorn - Foto 34Hoorn - Foto 35Hoorn - Foto 36Hoorn - Foto 37Hoorn - Foto 38Hoorn - Foto 39Hoorn - Foto 40Hoorn - Foto 41Hoorn - Foto 42Hoorn - Foto 43Hoorn - Foto 44Hoorn - Foto 45Hoorn - Foto 46Hoorn - Foto 47Hoorn - Foto 48Hoorn - Foto 49

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed