Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijBeetsKorsloot 1

Korsloot 1 te Beets

verkocht

Over deze woning
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
1.987 m³
Bouwjaar:
1902
Perceeloppervlakte:
14.205 m²
Totale woonoppervlakte:
258 m²
Aantal kamers:
6 kamers (5 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Over deze woning

Prachtig wonen in een grote stolp, met water aan de ene zijde en paardenfaciliteiten aan de andere zijde. Veel mogelijkheden om woongenot en hobby te combineren, op ruim 14.000 m² grond. De stolp is in de afgelopen jaren al flink aangepakt maar heeft nog wat liefde en aandacht nodig. Het geheel betreft drie percelen, het deel met de agrarische bestemming bevindt zich aan de overzijde van de weg. De boerderij biedt een zee aan ruimte met op de verdieping nog genoeg mogelijkheden om met maar liefst 200 m² uit te breiden.

Kom binnen

De begane grond bedraagt 260 m². Deze is ingericht met een ruime woonkamer met twee aparte zitgedeeltes, plek voor een grote eettafel, een half open keuken, twee badkamers, vier slaapkamers en een toilet. Op de eerste verdieping is een kantoor/slaapkamer gecreëerd. Verder is genoeg ruimte om te realiseren waar u nog behoefte aan heeft.

Buiten

De woning is direct gelegen aan het water met 125 meter kade voor waterplezier.

Plattegrond

Omgeving

Vlakbij de randstad maar toch landelijk wonen met de voorzieningen van het dorp Beets op korte afstand. Beets heeft een actief verenigingsleven, een basisschool en voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het naastgelegen Oosthuizen. De A7 naar Hoorn, Purmerend en Amsterdam is op korte afstand gelegen. Kortom een kans om landelijk te wonen die u absoluut niet mag missen. Wij laten u deze plek graag ervaren!

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1902
Soort dak
Tentdak bedekt met dakpannen en riet
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
258 m²
Overige inpandige ruimte
217 m²
Externe bergruimte
119 m²
Perceeloppervlakte
14.205 m²
Inhoud
1.987 m³
Indeling
Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, toilet, wasmachineaansluiting, ligbad en wastafelmeubel
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Rookkanaal
Energie
Energielabel
E
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas en vloerisolatie
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
2x Intergas (2015; eigendom)
Kadastrale gegevens
OOSTHUIZEN A 758
420 m² (volle eigendom)
OOSTHUIZEN A 760
11.135 m² (volle eigendom)
OOSTHUIZEN A 984
2.650 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Aan vaarwater, aan water, landelijk gelegen en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom
Garage
Soort garage
Geen garage
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is dars of dors in een stolpboerderij?

De dars (of dors) is een ruimte in een stolpboerderij die van voor naar achteren loopt, soms van zijgevel tot zijgevel. Aan de buitenkant is de dars (of dors) te herkennen aan de grote darsdeuren. De naam komt van het dorsen van het graan op de dorsvloer. De naamgeving (dars of dors) is afhankelijk van het spraakgebruik per regio.

Kun je aan het vierkant zien hoe oud een boerderij is?

Vaak kun je aan het vierkant zien wanneer het gebouwd is. Neem bijvoorbeeld een boerderij uit 1900. De palen van deze boerderijen zijn meestal rond en niet zo breed. Hoe ouder de boerderij, hoe grover de vierkantstammen/-palen. Bij een boerderij gebouwd rond 1850 zijn de palen veel groter en de ‘vierkanten’ uit 1600 zijn in vele gevallen van eikenhout. Zo krijg je uit een vierkant veel informatie over een boerderij.

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier