Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningHippolytushoefSlingerweg 101

Slingerweg 101 te Hippolytushoef

verkocht

Over deze woning
Video
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Historie
Kenmerken

Kenmerken

Inhoud:
611 m³
Bouwjaar:
1924
Perceeloppervlakte:
574 m²
Totale woonoppervlakte:
164 m²
Aantal kamers:
4 kamers (3 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Over deze woning

In het centrum van Hippolytushoef staat deze hoogwaardig verbouwde vrijstaande jaren ’30 woning. Aan de voorzijde zult u niet verwachten dat er aan de achterzijde twee keer is uitgebouwd en zich een diepe achtertuin (ca. 28 meter diep) bevindt. Het authentieke karakter prijkt in de glas-in-loodramen, de luxe parketvloer en is gebruikt als uitgangspunt voor de verbouwingen. De gehele benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming. Het huis is zeer goed geïsoleerd en in 2022 is er een nieuwe cv-ketel geïnstalleerd. Wat resulteert in energielabel B.

Kom binnen

Aan de voorzijde van de woning is een fijne leefkeuken, een leuk authentiek detail is de originele brievenbus. Vanuit de keuken heeft u toegang tot het eetgedeelte en de woonkamer. Dit is eenvoudig af te sluiten waardoor er twee afzonderlijke ruimtes ontstaan. De woonkamer is in 2019 aangebouwd, de glas-in-loodramen zijn identiek aan de originele in de keuken. Er is een fijne open haard, afgewerkt in een moderne schouw. Door de grote raampartij is er veel lichtinval en wordt de tuin meegenomen in het woongenot in de woning. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. De master bedroom is ontstaan uit meerdere slaapkamers en de voormalige badkamer, een vierde slaapkamer is dus eenvoudig te realiseren.

Buiten

In 2010 is er een berging/schuur met overkapping gerealiseerd achterin de tuin. Er is elektra aanwezig, handig voor gereedschap of om de elektrische fietsen op te laden. In de tuin is er van ’s ochtends tot ’s avonds zon én schaduw.

Plattegrond

Omgeving

De woning staat op steenworpafstand van het centrum, waar diverse supermarkten, horeca en winkels te vinden zijn. In het dorp is een grote basisschool en zijn er meerdere sportverenigingen. Voor waterpret is het Lutjestrand en het Amstelmeer om de hoek. Daarnaast is er een snelle ontsluiting naar de A7 richting Amsterdam of de Afsluitdijk.

Historie

Om de naam Slingerweg goed te kunnen duiden moeten we een stukje terug in de geschiedenis. Wieringen was tot in de jaren twintig een eiland en alleen per boot bereikbaar.  Rond 1900 woonden er ongeveer 2.000 mensen die een bestaan vonden als boer of werkzaam waren in de visserij. De gemeente Wieringen kampte regelmatig met geldgebrek. Geld besteden aan het op knappen en verbeteren van de infrastructuur was er niet. Er was sprake van zandwegen, hier en daar verhard met schelpen en alleen de ergste gaten en kuilen werden gedicht.Met regen en winterse omstandigheden een heidens karwei om met paard en wagen deze wegen te berijden. Vooral de Slingerweg was berucht. Het gaat hier om een kaarsrechte weg die zijn naam dankt aan het heen en weer slingeren van de wagens. Met de komst van de eerste auto’s werd ook een aanvang gemaakt met het verbeteren van de wegen. Een foto uit 1933 laat zien dat al sprake is van enige verbetering, maar naar de huidige maatstaven nog beslist onvoldoende.

Bron: Historische Vereniging Wieringen

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1924
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
164 m²
Externe bergruimte
20 m²
Perceeloppervlakte
574 m²
Inhoud
611 m³
Indeling
Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet en wastafel
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Airconditioning, dakraam, natuurlijke ventilatie en rookkanaal
Energie
Energielabel
B
Isolatie
Dubbel glas en volledig geïsoleerd
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Vailant (2022; eigendom)
Kadastrale gegevens
WIERINGEN C 4334
574 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
In centrum
Tuin
Achtertuin
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Garage
Soort garage
Geen garage
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kennisbank

Is een energielabel verplicht?

Bij verkoop of verhuur van een woning is een definitief energielabel verplicht. Een voorlopig energielabel is hierbij niet voldoende. Het ontbreken van een definitief energielabel bij de levering van de woning kan een boete opleveren.

De energieadviseur berekent de energieprestatie en registreert deze. Hierna ontvangt u het afschrift van het energielabel. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:

  • de afmetingen;
  • de aanwezige isolatie, zoals van het dak en de muren;
  • de aanwezige installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen.

Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:

  • verwarming;
  • warm water;
  • ventilatie;
  • koeling van de woning.

Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.

Wat is een energielabel?

Het definitief energielabel van een woning geeft met de klasses A (zeer energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig) aan hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast geeft het label inzicht in de woningkenmerken, woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Ook worden de eventuele energiebesparende mogelijkheden benoemd.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier