Veranderingen op hypotheek gebied voor 2020

Belangrijkste veranderingen voor 2020

We hebben geen glazen bol om te zien wat 2020 u allemaal gaat bieden, maar we kunnen u alvast wél vertellen welke veranderingen er in 2020 zijn op hypotheek gebied. Bas Zuurbier van Company Finance kan ons hier van alles over vertellen en we hebben de belangrijkste veranderingen voor u op een rij gezet.

NHG

We starten met positief nieuws. De Nationale Hypotheek garantie is verhoogd van 290.000 euro naar 310.000 euro. Met de krappe woningmarkt was deze verhoging wenselijk én noodzakelijk. Als u een woning aanschaft met energiebesparende installaties, dan kan maximale hypotheek met NHG eventueel nog verder verhoogd worden tot 328.600 euro. Indien u uw hypotheek aankomend jaar gaat oversluiten naar NHG dan mag de getaxeerde waarde van de woning en uw hypotheek maximaal 310.000 euro zijn.

Tussentijdse verlaging rente?

Bij veel geldverstrekkers is er tegenwoordig een mogelijkheid om tussentijds de rente te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld als u al veel heeft afgelost of als uw woning in waarde is gestegen. Niet iedere bank werkt hier aan mee, maar het is raadzaam om onafhankelijk advies in te winnen om te kijken of u in aanmerking komt voor het verlagen van uw rente. Dit kan u maandelijks toch voordeel opleveren.

Betaalt u te veel rente?

Wist u dat u bij de verkoop van uw woning in bijna alle gevallen uw hypotheek boetevrij kunt aflossen? Misschien is 2020 dus voor u het moment om te verhuizen. U kunt hierdoor profiteren van de zeer lage rente van dit moment en kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten die wellicht beter bij u past voor de komende 20 tot 30 jaar. 

Zijn er nog tips op financieel gebied voor 2020?

Omdat de leencapaciteit in sommige gevallen verbeterd adviseren we om in 2020 opnieuw een berekening te maken volgens de nieuwe regelgeving. En bent u voornemens om te gaan verhuizen? Laat u zich dan vooraf goed voorlichten en informeren! Meer informatie?

www.company-finance.nl   (voor ondernemers)
www.living-finance.nl (voor particulieren)

Met dank aan Bas Zuurbier van Company Finance.

Op zoek naar uw droomhuis, woonboerderij of stolp?

Hieronder vindt u ons relevante aanbod. Maar natuurlijk zijn er nog diverse andere plekjes in Noord-Holland om landelijk te kunnen wonen.

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed